Wat is preflop in poker?

Preflop spel voor de strakke, agressieve speler

Het belangrijkste onderdeel van de strategie van een tai-agressieve speler (tag) is te weten welke handen hij moet spelen en welke hij moet laten schieten. Als je veel geld wilt verdienen met online poker, moet je heel kieskeurig zijn in je keuze van starthanden.

Het kan verleidelijk zijn om een hand te blijven spelen op de flop, vooral als je voor de flop al vele malen hebt gefold. Als je eindelijk een hand hebt die sterk genoeg is om te spelen, kan het heel pijnlijk zijn om te passen als je de flop mist.

Het soort handen dat u zoekt op de flop lijkt eerder op een ready hand die u doet uitroepen “oh my!” dan op een marginale hand die suggereert “nou, ik heb iets, en mijn tegenstander bluft misschien…”.

Handen als top pair + top pick (TPTK), two pair, sets, streets en flushes zijn wat je nodig hebt. Handen als top pair + zwakke kicker of second pair brengen je in de problemen.

Het probleem met handen als top pair met een zwakke kicker is dat je waarschijnlijk geen activiteit krijgt van de slechtste handen. In dat geval is de kans groter dat u gebonden bent aan de handen die de combinatie verslaan. Mensen met slechtere handen dan een top pair en een zwakke kicker zullen meestal folden bij elke inzet van behoorlijke omvang.

Begrijpen of je hand goed is, is je tegenstanders kennen. Als je een hand speelt zoals AA en een paar vissen callen je inzetten, zit je in een goede positie. Als je inzet met AA en de rots maakt een enorme check-raise op de turn, ben je waarschijnlijk verslagen.

speel de hand op de flop

Spelen met zulke hoge paren is vergelijkbaar met spelen met TPTK. Als je verhoogt met AQ op de preflop en 2Q7 komt op de flop, heb je waarschijnlijk een goede hand, maar geen onoverwinnelijke. Pair is gewoon een paar, en hoewel je ermee moet wedden voor een meevaller, moet je voorzichtig zijn. Je moet deze hand spelen als je beste hand totdat iemand je overtuigt van het tegendeel.

Dit brengt ons bij een ander belangrijk onderdeel van de TAG-stijl: agressie. Als je sterke handen hebt verzameld op de flop, is de beste tijd om ermee in te zetten. Door in te zetten met een sterke hand op de flop, bereik je twee afzonderlijke doelen: je pakt geld in het midden met een sterke hand en je beschermt je hand tegen draws.

Je kunt met bijna elke hand een combinatie maken, dus zet vanaf het begin in met je handen. Als je TPTK hebt, is het van alle kanten kwetsbaar – mensen kunnen twee paar, flushes, straits etc. verzamelen. Je kunt mensen niet tegenhouden, maar je kunt het wel duur maken.

Als je inzet met sterke handen op de flop, snij je de kansen van je tegenstanders op de pot af, waardoor het voor hen onrendabel wordt om droo’s na te jagen. Omdat je niet echt kunt raden wat voor soort draw je tegenstanders hebben en de kansen op een combinatie kunt berekenen (terwijl je aan tafel zit), is een goede vuistregel voor inzetten met sterke handen om tussen 3/4 van de potgrootte en maximaal de volledige potgrootte in te zetten.

Als je correct inzet met sterke handen, wil je dat je tegenstanders droo’s achtervolgen, want je winst neemt toe als tegenstanders droo’s achtervolgen tegen de kansen in. Als je grote inzetten doet en je tegenstanders blijven droo’s achtervolgen, zullen ze hun draws niet vaak genoeg innen om van jou winst te maken. Soms kan het lijken alsof iedereen de loting tegen u probeert te innen, maar op de lange termijn is een loting tegen de verwachtingen in een verliezend spel, zoals een gokkast in een casino.

Je kunt nu meteen beginnen bij de grote pokerroom op het iPoker-netwerk, die een mooie stortingsbonus van $2.500 aanbiedt! Laten we eerlijk zijn, we hebben het over Pari-Match Poker.